Onze Missie

Het Totaal elimineren van plastic wegwerp producten. Wij geloven dat plastic in het verleden ligt en dat er nu betere en sterke grondstoffen zijn die wij kunnen benutten! Wij focussen niet op de nadelen van plastic maar op de voordelen van onze alternatieve producten. Hier onder meer over waarom wij voor Bamboe en Tarwe kiezen;

Bamboe

Inklapbare content

Snel groeiend

Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld en kan binnen 3-5 jaar volwassen worden. Hierdoor kan bamboe snel worden geoogst en opnieuw worden aangeplant, wat resulteert in een hernieuwbare en duurzame bron van materialen.

Lage milieu-impact

Bamboe vereist weinig water en pesticiden om te groeien, waardoor het een van de meest milieuvriendelijke materialen is. Het heeft ook het vermogen om koolstofdioxide op te nemen en om te zetten in zuurstof, waardoor het een belangrijk middel is in de strijd tegen klimaatverandering.

Sterk en flexibel

Bamboe is zeer sterk en flexibel, waardoor het een uitstekend alternatief is voor hout en andere materialen. Het is ook bestand tegen vocht, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Veelzijdig

Bamboe kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder meubels, vloeren, bouwmaterialen, textiel en zelfs voedsel. Door de veelzijdigheid van bamboe kan het worden gebruikt als vervanging voor veel minder duurzame materialen.

Tarwe Fiber

Inklapbare content

Hernieuwbaar

Tarwe is een hernieuwbare grondstof die elk jaar kan worden geoogst, waardoor het een duurzame keuze is.

Biologisch afbreekbaar

Tarwevezel is biologisch afbreekbaar en kan na gebruik worden afgebroken zonder schadelijke stoffen achter te laten. Dit maakt het een beter alternatief dan niet-afbreekbare kunststoffen.

Restmateriaal

Tarwevezel is een restmateriaal van de tarweoogst. Het is een bijproduct dat anders verloren zou gaan. Door het te gebruiken als grondstof vermindert dit de afhankelijkheid van andere grondstoffen.

Lage CO2-uitstoot

Het produceren van tarwevezel vereist minder energie en stoot minder CO2 uit dan het produceren van traditionele kunststoffen.

Doelen

Ontdek onze milieuvriendelijke doelen om 100% plasticvrij te worden, ons assortiment uit te breiden, CO2-uitstoot te verminderen, feedback te verbeteren en goede doelen te ondersteunen. Klik hier om meer te weten te komen over onze inzet voor een duurzame planeet."

We beginnen klein, maar we zijn vastbesloten om iets groots te maken en ons steentje bij te dragen aan een duurzamere planeet. Onze doelen omvatten het worden van een 100% plasticvrije organisatie, het uitbreiden van ons assortiment, het maximaliseren van CO2-reductie, het aanpakken en verbeteren van feedback en het ondersteunen van goede doelen die zich inzetten voor het schoonmaken van onze planeet.

Bij ons kunt u erop vertrouwen dat wij ons best doen om milieuvriendelijk te zijn en ons inzetten voor duurzaamheid. Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over hoe wij dit doen en welke stappen wij ondernemen om een duurzame toekomst te waarborgen.

Shop Nu!

Onze Impact

Maak kennis met Club Bamboe, de enige aanbieder op de markt die 100% plasticvrije producten verzendt. Ontdek hoe we ons inzetten om onze producten zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te maken, met uitzondering van ons herbruikbare scheermes dat slechts 4% plastic bevat. Lees verder om te zien hoe we bewijzen dat het anders kan, op een duurzame, milieuvriendelijke en betaalbare manier."

Bij Club Bamboe willen we bewustwording creëren over de schade die wordt aangericht aan onze wereld door vervuiling. Als enige aanbieder op de markt verzenden wij 100% plasticvrije producten en proberen we al onze producten ook plasticvrij te maken, op één uitzondering na: ons herbruikbare scheermes bevat slechts 4% plastic.

We zijn vastbesloten om te laten zien dat het mogelijk is om producten duurzaam, milieuvriendelijk en betaalbaar te maken. Door onze inzet en innovatie bieden wij een duurzame en milieuvriendelijke optie voor elke consument.

Shop Nu!