Tips & Tricks

6 Tips Om je Herbruikbare Wattenschijfjes Te Wassen en Onderhouden

Nu vraag je je misschien af hoe kan ik mijn herbruikbare wattenschijfjes het beste wassen? Zodat we de levensduur van onze wasbare wattenschijfjes verlengen (minder afval), en ze er mooier uit blijven zien. Was de wattenschijfjes de eerste keer voor gebruik, de opname van makeup is dan beter.

1. Gebruik ze nat en spoel ze uit

Door ze eerst na te maken voor gebruik, uit te knijpen, daarna je makeup te verwijderen, en direct af te spoelen met eventueel wat hand zeep, zorg je dat je wasbare wattenschijfjes het langst meegaan en er langer mooi uit blijven zien.

Als je wat zeep gebruikt, bijvoorbeeld van LUSH, maak dan de eventueel niet gebruikte kant schoon, zo druk je de makeup er als het ware er uit, van de andere kant.

2. Was ze soms met de hand

Door de wattenschijfjes soms met de hand te wassen wanneer ze niet heel vuil zijn geworden, zorgen we dat ze langer mee gaan. Zijn ze niet zo vies maar wil je toch met de wasmachine wassen? Was ze dan op 30° of 40° graden, ipv 60°.

Let op! Niet wasbaar op 60°.

3. Gebruik geen wasverzachter

Wasverzachter vermindert het absorptievermogen van je wattenschijfjes. Gebruik ook geen bleekmiddel of vlekverwijderaars, deze kunnen de stof beschadigen.

4. Gebruik het bijgeleverde waszakje

Zo blijven ze bij elkaar en blijven ze niet ergens achter haken of steken. Tip: Heb je een katoenen waszak? Knoop deze dan 2-3 dicht. Anders kunnen ze eruit vliegen. Was ze ook niet met teveel tegelijk omdat de kans is dat ze minder schoon worden.

5. Toch vlekken?

Laat je wattenschijfjes weken in witte azijn en citroen. Langer is beter. Daarna was je ze in de wasmachine. Zijn ze dan nog steeds niet schoon? Dan geen zorgen, ze blijven wel gewoon bruikbaar en behouden hun functie.

6. Doe ze niet in de droger/droogkast

Voor een langere levensduur is het beter om de wattenschijfjes op te hangen.